• Lorem ipsum
We stappen binnen in een moderne oase, waar eenvoud en verfijning samenkomen. Waar elk meubel bewust geplaatst en elk detail weloverwogen en nooit too much is. De klant die we bezoeken, houdt niet van tierlantijntjes en overdadigheid. Less is more bewijst deze buitenruimte, een melodie tussen minimalistische meubels en warme terra kleuren.

sterke parasol wit

Een plaats in huis waar je je hoofd kan leegmaken is belangrijker dan ooit. De ene heeft hierbij nood aan kleurrijke kamer vol snuisterijen en souvenirs, de ander komt tot rust op een plaats met weinig stimuli, maar met een ingetogen schoonheid.

zwart metalen tuinmeubels

Gestroomlijnde meubels in evenwichtige kleuren zoals zwart en grijs zijn tijdloos. De Avon lounge met kussens in Ash grey is zo het summum van minimalistisch design en maximaal comfort.

Een kleurrijke touch wordt toegevoegd door het snoeproze kussentje met bloemenpatroon van Fermob, wat de algemene indruk verzacht en de lente verwelkomt.

Avon lounge - Houe
Pixels kussen - Fermob

lounge houe

Natuurlijk moet elke huisbewoner zijn eigen lounge hebben, anders wordt het vechten voor de beste plaats. Om het strakke karakter te bewaren, opteren ze voor twee dezelfde loungestoelen.

Wel krijgen ze elk hun eigen sierkussentje. Zo wordt het geen exacte kopie van elkaar, maar hebben de loungestoelen toch hun eigen persoonlijkheid

Sierkussens voor buiten 

loungeset buiten

Voetjes omhoog staat synoniem voor volledig relaxen, een voetenbankje kan dus zeker niet ontbreken bij je loungemeubels. Laat die oververmoeide benen maar rusten, terwijl je de spierballen in je arm aan het werk zet om je verfrissende drankje(s) te heffen.

Het dekentje ligt klaar om je tijdens de afkoelende avond lekker te verwarmen.

Avon voetenbankje - Houe

Strandlakens 

sterke parasol

In België is het vaak het één of het ander, in de zomer worden we sommige dagen overspoeld door regen, andere dagen slepen we ons puffend en zwetend van de warmte voort.

Een schaduwplekje is dan ook onmisbaar wanneer het kwik weer boven de 30°C stijgt. De schaduw wordt hier verleend door de Alu Twist parasol van het Zwitserse Glatz. En één iets waar Zwitserland voor gekend staat (uitgezonderd hun neutraliteit) is hun internationale reputatie op het gebied van kwaliteit en vakmanschap

Alu twist parasol - Glatz

Dit merk je algauw in de ontwerpen van Glatz. Deze Alu Twist kan wel tegen een stootje, zo is hij opengeklapt bestand tegen windsnelheden tot 45 km/uur. De Twist heeft een kantelfunctie, dankzij deze functie kan de parasol staan op smalle en schuine balkons.

Ook over de bediening werd nagedacht, je hoeft niet op de uiterste toppen van je tenen te staan om deze parasol open te krijgen. Een simpel slingersysteem op ellebooghoogte helpt je om de parasol vlot en gemakkelijk te openen. 

Een parasolvoet weegt vaak loodzwaar, hij zorgt er natuurlijk mede voor dat je zonnescherm niet gaat vliegen. Deze van Glatz staat gelukkig op verborgen rolletjes, zo kan je hem, op het ritme van de zon, gemakkelijk verschuiven.

Parasolvoet op rollen

zwarte ronde tuintafel

De ronde, zwarte tuintafel die we hier zien heet 'Table System', niet de meest sexy naam, maar hij maakt dit meer dan goed met zijn handigheid. Deze EMU reeks werkt namelijk met een 'systeem'. Je start met het onderstel, dat er altijd hetzelfde uitziet en hierna kies je de grootte en vorm van je tafelblad. Wanneer dit compleet is, hoef je enkel nog een kleurtje uit te kiezen en je hebt een tafel die naadloos aansluit met je buitenruimte.

Table system - Emu

De tafel wordt geflankeerd door de zwarte Star tuinstoelen, een kleine frivoliteit ontstaat door het mixen van tuinstoelen met en zonder armleuning. Staal kan echter staalhard zitten! Een stoelkussen is dus zeker welkom, er bestaan zelfs magnetische zitkussens waardoor deze nooit meer (tot ieders irritatie) verschuiven onder je zitvlak!

Star tuinstoelen - Emu

  buitenkaars

Steek jij de kaars aan? Dan neem ik alvast een flesje wijn. Niets zaliger dan een zwoele zomeravond gedompeld in kaarslicht. Zo vorm je het decor voor elke gelegenheid, van een romantische avond met tweetjes tot een braspartij met vrienden.

Extra tip: is de kaars uitgebrand? Hergebruik de mooie potten van Paju Design opnieuw als bloempot!

Tuinkaarsen - Paju Design
Wijnkoeler - Bloomingville
Outdoors tafellamp - Leimotiv

 

Ontdek al onze projecten en realisaties hier!

Geschreven door Kim Roman op 26/2/24
Foto's: AF-Fotografie