• Lorem ipsum
Bijna lente! Na maanden de regen te trotseren verlangen we nu wel echt naar het zonnetje op onze snoet. We geven een voorproefje van die lentevibes met onze 'tafel in bloei', een ode aan de nieuwe kleuren en bloemen die het seizoen ons brengen.

Welkom lente!

Je wordt niet enkel begroet door de heerlijke aroma's van de maaltijd, maar ook door de lentebloemen die verspreid over onze tafel staan. We kiezen als basis het Mirra tafelkleed in de kleur Straw, een zachte gele kleur die de zon in huis brengt.

Mirra tafelkleed - Bungalow

Het 'burned orange' van het onderste eetbord zit in de kleurenfamilie van het tafelkleed én is momenteel helemaal on trend. Deze roesttinten zien we vaak gecombineerd met 'koudere' kleuren zoals lila of blauw. Het 'rustic blue' bord zorgt voor een schitterend warm/koud contrast.

Chef Ceramics burned orange - HK Living

Chef Ceramics rustic blue - HK Living

glazen hk living

Veel Belgen zijn bang van kleur en houden angstvalling vast aan wit, beige of grijs. Nochtans kunnen we allemaal een beetje kleur gebruiken in het leven. We introduceren een nieuw kleurtje aan de tafel door middel van de varengroene Emeralds glazen van HK Living.

Emeralds glazen - HK Living

hk living borden

Het Franse Capdeco is één van de nieuwste telgen in onze merkenfamilie. Hun vestiging ligt in Thiers, de kenners onder ons weten al dat dit het mekka is onder de messen! Het bedrijf is al 3 generaties in de handen van dezelfde familie, overgedragen van vader op zoon.

De ivoorkleur van hun Helios bestek vloeit hier moeiteloos samen met de 'straw' kleur van het tafellaken.

Helios bestek - Capdeco

De lente staat gekend voor het ontwaken van de bloemen, een bloemenmotiefje kan dus niet ontbreken. We opteren voor de stoffen Hydrangea servetten van Bungalow, waar door middel van blockprint een patroon van hortensias ontstaat. Het blauw en roest van de borden komen terug in de details van de servetten, een connectie tussen de tinten is van belang wanneer je met veel verschillende kleuren werkt.

Hydrangea reeks - Bungalow

mooie fruitschaal

Elke tafeldekking heeft een eyecatcher nodig, denk maar aan een mooie kandelaar, vaas of zoals in dit geval een opvallende schaal. Deze blauwe beauty staat terecht op een voetstuk, zo fantastisch is deze bowl van &Klevering. Toepasselijk de Sun bowl genoemd omdat hij zo'n zonnige toets brengt in je interieur. Je hoeft deze schaal niet te beperken tot je gedekte tafel, hij staat even mooi in een rek of op je keukenblad, met of zonder fruit!

Sun bowl - &Klevering

mooi vergiet keramiek

Zo'n schattig vergiet heb je nog nooit gezien! Niet alleen draagt het bij tot het esthetische aspect van je tafel, het is super praktisch. Even de aardbeien of snoeptomaatjes onder de kraan en rechtstreeks op tafel. Pak maar!

Vergiet basilicum - &Klevering

kleine kleurrijke vazen

Creëer je eigen sprookjesachtige setting met deze schattige Mushroom vazen van &Klevering. Je kan als het ware een heel bos creëren want de paddestoelvormige vazen zijn er in verschillende vormen en kleuren. Mix en match, je kan ze werkelijk overal plaatsen: nonchalant tussen je tafeldekking voor een kleurrijke toets, op je nachtkastje, vensterbank of zelfs op je werkplek om zo je dag wat op te fleuren.

Mushroom vazen - &Klevering

kleurrijk gedekte tafel

Door al die kleurtjes in de tafelsetting bloeit de goesting om aan te schuiven. Als finishing touch zetten we verschillende bloemen op tafel. De kleurnuances in de bloempjes complimenteren met elk gerecht dat je op tafel zet, waardoor het werkelijk een feest (voor de ogen) wordt

Geschreven door Kim Roman 
Tafel gedekt door Nancy Windels 
Foto's door AF Fotografie