Met het dunne, nauwkeurige en zeer flexibele lemmet van het Opinel Intempora fileermes N°221 kan je vis insnijden, filets afsnijden, huid en vet verwijderen. Met dit mes snijd je ook fijne plakjes vlees en vis, evenals foie gras en terrines. Lees meer
Het handvat van het Opinel Intempora fileermes N°221 is bijzonder sterk en bestand tegen warmte, water en stoten. Het lemmet van 18 cm maakt superscherpe snedes.
Het door Sandvik voor Opinel aangepaste roestvrij staal 12C27 is bekend vanwege de scherpte en het onderhoudsgemak. Het roestvrij staal dat in staat is de thermische behandeling te ondergaan die het de juiste hardheid geeft, noemt men martensitisch. Het heeft een carbongehalte van ten minste gelijk aan 0,40% waardoor het mogelijk is een zeer bevredigende scherpte te krijgen zonder gevoelig te zijn voor corrosie.
Materiaal | rvs en kunststof |
Afmeting | 18 cm (mesblad) |
Respect voor mens, natuur en milieu | rvs
kunststof geen onuitputtelijke grondstof |
Onderhoudsvoorschriften |
|