• Lorem ipsum

Plattelandskarakter

Even geleden stuurde de GPS ons naar de velden van Torhout, waar de gerenoveerde boerderij van Fien en Alexander ligt. De omgeving waar ze wonen is landelijk, rustig en omgeven door vergezichten. Ook hun gloednieuwe gerenoveerde woning heeft een natuurlijk en open karakter. De leefruimte is zeer ruim en de imposante plafondbalken zijn zichtbaar gebleven. Er was een mooi, eiken parket gelegd en als kers op de taart geven hun grote ramen het prachtig uitzicht op zowel het Torhoutse als het Kortemarkse landschap weer. Hier en daar had het koppel al een modern accent gelegd; de keuken was gloednieuw - op maat gemaakt door Alexander zelf; er was een zwart metalen deurgeheel tussen de hal en living geplaatst en ook de klinken, spotjes en stopcontacten waren volledig vernieuwd.

Zetelhoek Vulsteke Devolder

Modern en natuurlijk wonen

De stijl van het huis was onmiddellijk duidelijk bij het binnenstappen: modern en natuurlijk wonen stond hier centraal. Deze stijl wilden ze ook doorzetten in de rest van hun interieur. Het koppel wou geen overdreven landelijke stijl maar wel een verfijnd interieur met natuurlijke materialen en moderne, frisse accenten waar het gezellig vertoeven is. Tijdens het kennismakingsgesprek werd duidelijk dat Fien en Alexander eerder op zoek waren naar tijdloze meubels in plaats van trendgevoelige items. “We sparen liever wat langer voor iets dat we beiden mooi vinden en dat de tand des tijd kan doorstaan”. Hiervoor haalde Fien de Bok stoel van Ethnicraft aan als voorbeeld. Een tijdloze en zeer kwaliteitsvolle stoel die ze al een eindje op hun to-buy lijst hadden staan.

Zetelhoek Vulsteke Devolder

De zithoek van Fien en Alexander wordt zoals de meeste gezinnen multifunctioneel gebruikt. Als familie en vrienden komen, wordt er in de zithoek vaak bijgepraat en geaperitiefd. Het speelgoed van de kinderen wordt ook in de zithoek opgeborgen, waardoor ze vaak op het tapijt spelen. En uiteraard nestelt het gezin er graag om wat televisie te kijken of een tijdschrift te lezen.

Veel zitplaats, praktische salontafels en een gezellig tapijt zijn voor zo’n multifunctionele zitruimte essentieel.

Moodboard en leefruimte Vulsteke Devoldere

De interieurpuzzel

Na wat gepuzzel kwamen we uit op een combinatie van een grote L-vormige zetel met 2 cocktailfauteuils. Er werd gekozen voor een hoekzetel met open einde, zo belemmert de zetel het mooie uitzicht niet. Door de combinatie met de Sara fauteuils kunnen er 6 personen plaats nemen in de zithoek. De dienblad salontafels van Ethnicraft kunnen over elkaar geschoven worden en zijn gemakkelijk te verplaatsen wanneer de kindjes hun speelgoed bovenhalen.  

Indien het koppel eens iets anders wilt, hoeven ze geen nieuwe salontafels te kopen. Je kunt gewoon het tafelblad van de dienblad salontafels verwisselen. De tafelbladen bestaan uit apart verkrijgbare dienbladen die in heel wat patronen en kleuren bestaan, zo kunnen ze afwisselen naargelang de mood of het seizoen. 

Het Asko tapijt van Linie design heeft een witte/lichtgrijze kleur en is volledig gemaakt uit een natuurlijk materiaal: wol. De kleur van het tapijt correspondeert mooi met de stofkeuze van de sofa: een stof opgebouwd uit beige en zwarte vezels, beiden met een geknoopte structuur.

Zowel de eettafel als dressoir zal Alexander zelf nog maken in zijn atelier. Er werden wel al acht stijlvolle Bok stoelen geplaatst aan hun tijdelijke eettafel. Boven de tafel hangt een grote hanglamp van HK Living met sterke lichtbron. Ondanks de omvang van de hanglamp valt deze niet onmiddellijk op in de ruimte. De open, rieten structuur gaat mooi mee met de rest van het interieur.

VIDA-TIP: gebruik stoelpadjes voor een zachter zitcomfort of om je stoelen een warmere, gezellige look mee te geven! 

  Hal Vulsteke Devoldere

Gewaagd maar geslaagd!

In de hal staat de Cutter bank van Skagerak te schitteren. De bank is gemaakt van massief eikenhout en heeft een simpel en tijdloos design. De latjes van de bank komen terug in de houten lamellen aan de ramen. Zo wordt een mooi, evenwichtig geheel gecreëerd. De zwarte kleur van de hal heeft Fien zelf gekozen en vonden we super geslaagd! De donkere kleur geeft de inkom wat extra pit. De woonruimte en de inkomhal worden nu niet alleen afgescheiden door het stalen schrijnwerk maar ook door het contrast in kleuren. Een gedurfde keuze waar we helemaal achter staan en die we graag aanmoedigen bij onze klanten!


VIDA-TIP: gebruik een elegante wasmand als opberger voor speelgoed in de leefruimte! Fien en Alexander gebruiken de wasmand zelf als houtmand! In de wasmand hebben ze onderaan een plastic mand geplaatst ter versteviging. Met een onderwagentje rijden ze vlot de wasmand met hout van buiten naar binnen.

Nog enkele voor en na foto's