• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Cole & Son

Merken
Kleur

Cole & Son

Cole and Son: iconische behangen versus nieuwe ontwerpen

De huidige collecties behangpapier van Cole & Son weerspiegelen een lange en betekenisvolle geschiedenis, evenals een voortdurende passie voor nieuwe, originele ontwerpen.

Cole and Son heeft een aantal iconische behangen ontworpen, die over de hele wereld bekend zijn. De meeste bekende zijn het Woods behang, Palms leaves en Palm jungle en het Hicks' hexagon behang.

Een merk van meer dan 100 jaar oud

Cole & Son werd in 1875 opgericht door John Perry, de zoon van een koopman in Cambridgeshire. Toendertijd was het bedrijf gevestigd in Islington, Noord-Londen, een gebied dat bekend was om de 190 handblokdrukkerijen die er in de 18e en 19e eeuw actief waren.

Gedurende de 19e eeuw drukte Cole & Son behang voor alle grote en bekende bedrijven van die tijd, waaronder Jeffrey & Co, Sanderson en Shand Kydd. Naast de bijzonder hoge kwaliteit blokdruk, was het bedrijf befaamd om het leveren van wonderschone strepen en jaspés.

In de begintijd werd het 'flocken' nieuw leven ingeblazen, waarbij viscose vezeltjes (vlokken) via een zeef op voorgelijmd behang vallen, waarmee een velours-effect wordt verkregen. Dit laatste proces is overigens een Nederlandse uitvinding uit 1680.

In 1941 werd het bedrijf gekocht door A.P. Cole, eigenaar van het bedrijf Cole & Son (Wallpapers) Ltd, met showrooms en kantoren op Mortimer Street in het centrum van Londen.

Het Cole & Son blokarchief bevat ontwerpen geproduceerd door J.C. Crace & Son, die werden gebruikt ter aankledig van vele statige gebouwen, paleizen, kastelen en theaters in heel Groot-Brittannië en het buitenland, waaronder de behangontwerpen van A.W. Pugin voor het Paleis van Westminster. De samenvoeging van de twee bedrijven in 1941 maakte Cole & Son de bewaarder van de belangrijkste collectie houten blokken (stempels) in Groot-Brittannië.

In 1949 creëerde Cole's Design Director een van de eerste zeefdrukstudio's in Europa.

Op vandaag bezit Cole and Son een archief van ongeveer 1800 blokdrukontwerpen, 350 zeefdrukontwerpen en een enorme hoeveelheid originele tekeningen, die alle stijlen uit de 18de, 19de en vroege 20ste eeuw representeren. Daarbij bevinden zich enkele van de belangrijkste historische behangontwerpen in de wereld.

Cole & Son in Het Witte Huis

Cole & Son heeft behang geproduceerd voor vele historische gebouwen, waaronder Buckingham Palace, Het Witte Huis en de Houses of Parliament.

Het prachtige archief is nog altijd een bron van inspiratie voor hun nieuwe collecties. Ontwerpen worden zorgvuldig geselecteerd, aangepast en ingekleurd en vervolgens gedrukt door ambachtslieden op dezelfde wijze als 100 jaar geleden!