Om van brood te genieten, gaat er niets boven het zelf maken met geselecteerde ingrediënten en de broodvorm die het beste bij jouw verwachtingen past. De Moulé Broodvorm van Emile Henry is er een die aan veel recepten kan worden aangepast. Lees meer
Varieer de geneugten: spelt- of kastanjemeel, gekonfijte of gedroogde vruchten, zaden,... En als je een glutenvrij dieet volgt, is deze keramische vorm perfect geschikt om los brooddeeg in zijn diepe bodem te verwerken.
Het heet niet voor niets Pain Moulé. Het geeft een mooie vorm waardoor je goed gekalibreerde plakjes kunt snijden, zoals bij de bakker. Het is de perfecte ovengenoot voor sandwichbrood, briochebrood, Zweeds zwart brood of zelfs Duits roggebrood. Dankzij onze vuurvaste keramiek kun je met deze vorm gemakkelijk en perfect al deze soorten brood bakken!
Zijn voordelen? Het deksel, aan de binnenkant ongeglazuurd, geeft de vochtigheid weer die nodig is voor het bakken van brood. De doorboorde gaten zorgen voor een bereiding naar het hart en een droge en knapperige korst, zelfs met zeer nat deeg. Door de groeven aan de onderkant blijft het brood plakken. Ten slotte zijn het deksel en de basis versierd met kleine ‘oortjes’ zodat u het gemakkelijk kunt hanteren.
Eigenschappen
- maximale temperatuur: 270°C
- minimale temperatuur: - 20°C
- vriezerbestendig
- ovenbestendig
- magnetronbestendig
Materiaal | keramiek |
Afmetingen | L 28 x B 14,5 x H 12 cm |
Respect voor mens, natuur en milieu | keramiek
Lokale productie, gemaakt in Frankrijk |
Onderhoudsvoorschriften | vaatwasbestendig |